Spor Yapmaya Ne Kadar Önem Veriyorsunuz?

Spor yapmanın önemini kavrayanlardan mısınız? Günlük yaşantınızda spor yapmaya vakit ayırıyor musunuz, yoksa spor yapmaya vakit bulamıyorum diyenlerden misiniz? Ya da spor yapmayı ileriki tarihlere erteleyenlerden mi?


Neden Spor Yapmalıyız?
Büyük bir kısmımız gündelik hayatın koşuşturması ve sıkıntıları içerisinde spor yapmayı göz ardı eder. Çünkü ya spor yapmak için zaman bulamamaktadır, ya üşengeçlik vardır ya da spor yapmanın faydasını tam olarak anlayamamıştır.

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, sporun insana çok büyük faydaları vardır. Genç insanlar belki de şu an ki gençliklerine güvenerek sporu ihmal etmektedirler ancak ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek olan rahatsızlıkları şu an tahmin edebilmek mümkün değildir.Bu nedenle genç yaşta spor yapmaya başlamalı ve bunu devamlı hale getirerek yaşlılık dönemlerindeki oluşabilecek rahatsızlıklara karşı şimdiden önlem almalıdır.

Spor Yapmanın İnsana Faydaları Nelerdir?
Spor yapmanın faydaları saymakla bitmez.Hepimiz hemen hemen hergün gazete, dergi ve internette spor yapmanın faydaları ile ilgili bir haber/içerik okuyoruz.Sporun kısaca faydasına değinecek olursak:
İnsan vücudu hareket etmeye programlanmıştır.Dolayısıyla vücudun bu ihtiyacını yerine getirmek gerekir.Tabi ki her konuda olduğu gibi azı karar, çoğu zarar diyerek.Spor faydalıdır diyerek kendimizi fazla zorlamamalıyız.
Spor yapan insanın yaşam kalitesi artar, daha dinç olur, hantallıktan kurtulur, fiziksel kapasitesi artar, kemikler ve kaslar güçlenir ve böylelikle çeşitli eklem rahatsızlıkları önlenmiş olur.Yine kanseri önlemeye, kolestrole, damar sertliklerine karşı spor çok faydalıdır. türlerinden korunmuş olur,

Bütün bunlardan sonra “evimde spor aletleri yok”, “spor yapılınca yoruluyorum”, “vaktim yok” vb gibi mazeretleri bir kenara bırakarak spor yapmaya bir an önce başlamalısınız.Kendiniz, sağlığınız ve sevdikleriniz için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder