Traş Sonrası Oluşan Tahriş ve Sivilceler İçin Ne Yapmalı?

Traş olurken kullanılan malzeme çok önemlidir.Günümüzde daha çok traş sabunu, traş jeli, traş kremi ve köpük kullanılmaktadır.Bu ürünlerin muhakkak nemlendirici özelliğinin olmasına dikkat ediniz.Traş sabunlarında "nemlendirici özelliği vardır" yazsa da sabunlar; jel, köpük ve kreme göre ciltte daha çok kuruma ve yanmaya sebep olabiliyor.Bu da ciltte sivilceler oluşmasına neden olabilir ya da ciltte zaten sivilce varsa daha da artmasına neden olabilir.Jel, krem ve köpükler ise daha rahat bir traş olma imkanı sağlamaktadırlar.

Traş olurken kıllar daima aynı yönde alınmalıdır.Yani bir ters, bir düz almak tahrişe ve sonrasında sivilcelere neden olabilir.

Traş olurken yüzün önceden sıcak suyla yumuşatılması daha kolay bir traş sağlar.Böylelikle tahriş önlenmiş olur.Duş sonrası da (sakallar yumuşayacağı için) traş olmak yararlı olacaktır.

Elektrikli, pilli ya da sarjlı bir traş makinesi kullanarak traş olmak bazılarına göre daha basit ve kolay bir yöntemdir.Ancak traş makinesi kullanımı her cilde yaramayabilir.Bazı ciltlerde aşırı tahriş oluşturabilir.

Traş sonrası cilde sürülen ürünler de bu noktada önemlidir.Genellikle krem, after shave, kolonya gibi ürünler kullanılıyor.Cilt için uygun olanı alkolsüz olanlarıdır.Krem sürmek daha iyi bir tercih olabilir.

Ciltte büyük ölçüde sivilcelenme ve tahriş varsa mutlaka bir cilt hekimine danışılmalı ve onun tavsiye edeceği tıbbi krem ve ilaçlar kullanılmalıdır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder