Çikolata Kokusu Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Söylenenlere göre; çikolata yüksek oranda beyni etkileyen ve mutluluk etkisi yapan “serotin “ ve “endorfin” hormonu içeriyor.

Çikolatanın içeriğinde; “kafein” ve “teobromin” gibi haz verici,uyarıcı maddeler bulunur. Teobromin; 125 yıl önce Rus kimyager A.A Voskresenski tarafından keşfedilmiş bir alkolidtir.Az miktarlı dozlarda kullanıldığında, kafein gibi, kalp-damar ve sinir sistemini uyarır.


Çikolatada genelde % 0.4 oranında teobromin bulunur.Bu oranın sağlığa bir zararı yoktur, hatta üzerinizdeki yorgunluğu alır size dinçlik verir.Bazı kişilerde, çocukluklarından beri çikolata onlar için ödül ve mutluluğu çağrıştırdığından, çikolatayı sakinleştirici olarak kabul ederler.

Milyonlarca insan tarafından sevilen bu tatlı, düşündüğümüzden de faydalıdır.Amerikan gözlemciler çikolata kokusunun, bağışıklık sistemini güçlendirip güçlendirmediğini kanıtladılar.Gözlemler sırasında vücudun antiviral korumadan sorumlu olan immunoglobin/immunoprotein A maddesinde ivme görüldü.Bitter çikolatada bulunan “flavonol” maddesi , beyne kan akışını düzenleyerek , çalışma ve düşünme gücünü olumlu yönde etkiledi.Bazı hastalar için ise, depresyon ve sıkıntıya ilaç oldu.İngiliz araştırmacılar ise , iki kare yenilen çikolatanın, yüksek tansiyonu düzenleyip ve öksürüğü engellediğini savunuyorlar.Ama günde 30 gramdan fazla yenmemesi gerektiğini söylüyorlar.

Kaynak:Mail.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder