Havuç Vücudu Kansere Karşı Koruyor

Zengin “karoten” içerikli havuç ve diğer sebzeler (Genelde turuncu sebzelerde bulunur, turuncu renkli olmasının sebebi bu maddedir.) kalp ve damar hastalıklarına ve kansere karşı vücudu koruyor.
20’li yaş ve üzeri 15000 kişilik grup üzerinde 6 yıllık bir araştırma yapıldı. Araştırmacılar; içerisinde “beta karoten” bulunan yiyeceklerin kalp ve damar hastalıkları ve kanser riskini azalltığını keşfettiler.
Uzmanlara göre; hücre DNA’larının yaralanması kanser ve kalp-damar hastalıklarına sebep oluyor.Antioksidan ve karotenler, beta karoten ve alfa karoten de dahil olarak , likopin maddeleri bu hastalıklara karşı koymada önemli ölçüde yardımcı oluyorlar.

Kaynak:Mail.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder