Günlük sekiz porsiyondan az olmayacak şekilde meyve ve sebze tüketen kişilerde , üç porsiyon tüketen kişilere göre ölüm riski ve kalp hastalıkları olasılığı %22 oranında düşüyor.
Avrupa’da en yaygın ölüm sebebi olan kalp hastalıklarıdır.Bol miktarda sebze ve meyve tüketen kişilerde bu oran oldukça düşmektedir.Çünkü meyve ve sebzenin içermiş olduğu vitaminler,antioksidanlar ve vücut için yararlı olan maddeler; damar sertleşmesini önlemekte ve damar tıkanıklığını engellemektedir.
Günde sekiz porsiyondan az olmayacak şekilde tüketilen meyve ya da sebze, ölüm olasılığını ve kalp hastalıklarını yaklaşık %22 oranında düşürür.
Oxford Ünivesitesi’nin, Avrupa’nın sekiz ülkesinden, 45-85 yaş arası 300.000 kişi üzerinde yaptığı bir araştırmada; yenilen her meyve veya sebze porsiyonu, kalp krizi olasılığını %4 oranında düşürüyor.Uzmanlar olabildiğince bol miktarda meyve ve sebze tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder