Southampton Üniversitesi yapmış olduğu bir araştırmaya göre bir çok gıda ürününde bulunan E Kodlu katkı maddeleri oldukça risk taşımakta.İşte o katkı maddeleri ve yol açabileceği rahatsızlıklar:
E104
Genellikle tatlılarda bulunmakta.Hiperaktivite ve astıma yol açabilir.
E110
Genellikle dondurma, içecekler ve tatlılarda bulunuyor. Mide sorunları ve alerjiye yol açabilir.
E104
Genellikle tatlılarda bulunmakta.Hiperaktivite ve astıma yol açabilir.
E110
Genellikle dondurma, içecekler ve tatlılarda bulunuyor. Mide sorunları ve alerjiye yol açabilir.
E129
Gazlı içeceklerde ve kokteyl sosislerde bulunuyor. Aşırı duyarlılığa neden olabilir.
E102
Genellikle bisküvilerde ve tatlı ürünlerinde bulunuyor.Hiperaktivite ve astıma yol açabilir.
E124
Bu madde içeceklerde, bisküvilerde ve yine tatlılarda bulunmakta.Alerjiye, tahammülsüzlüğe yol açabilmekte.
E211
Gazlı içeceklerde, fırında hazırlanan gıdalarda, lolipop tarzı şekerlerde bulunmakta,
hiperaktivite ve astıma neden olabilmekte.
E122
Bu madde jel tatlılarda, hazır yemeklerde, bisküvi grubunda bulunmakta.Alerji, tahammülsüzlük gibi etkilere neden olabilmekte.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder