Düzenli Beslenme Hakkında Kısa Bilgiler

Beslenmede düşük kalorili, daha az yağ ihtiva eden gıdalar, kepekli ekmek, bakliyat, yağsız et, yağı azaltılmış
süt ürünleri, mevsiminde bol sebze ve meyve tercih edilmelidir.
Ayakta yemek yani fast-food tercih edilmemelidir.
Hergün bol miktarda sıvı alınmalıdır.
Tuz mutlaka azaltılmalıdır.
Eğer hekim tarafından verilen diyet ve egzersiz var ise bunların programına tam uyulmalıdır.

Akşam yemeğinden sonra ve uyku saatine yakın herhangi bir şey yenilmemelidir.
Kan basıncını kontrol eden ve potasyum bakımından zengin olan muz, kayısı, şeftali, incir, üzüm, patates, balkabağı tercih edilmelidir. Potasyum, sinir sistemi ve kalp için faydalıdır. Stresi, gerginliği azaltır, enerjiyi artırır.
Beyinden ilk tokluk sinyalinin çıkmasından, iştahın kesilmesine kadar 20 dk. geçmektedir. Bu sebeble yemek
yavaş yenilmelidir.
Çorbalar genellikle düşük kalorili, daha az enerji veren gıdalardır. Açlığı azaltmakta ve doygunluk hissi vermektedir. Yemeğe çorba ile başlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder