Mandalina ve Portakal Kalbi İyileştiriyor

Turunçgiller içeriğinde, kalp ve damar sistemine faydalı olan“antioksidan” maddesi bulunduruyor.
İnsan; yediği gıdalardan, iltihabi tepkimelere sebep olan serbest radikal molekülleri aldığı zaman, bu moleküller insan kanında artışa geçer.Eğer bu uzun bir süre içinde gerçekleşirse, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma oranı artıyor.
Ama eğer yemeklerden sonra, içeriğinde antioksidan maddeler içeren meyveler yenilirse, bu içerdiği maddeler sayesinde birkaç saatliğine de olsa bu serbest radikal maddelere karşı koruma sağlanmış oluyor.
Araştırmacılar,birlikte iyi reaksiyona giren birkaç antioksidan kombinasyonunu ayırdılar.Bu,portakal ve turunçgillerde bulunan “hesperidin” ve “narengin” maddesinin birleşimiydi.

Rusça'dan çeviri-E.K

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder