Uzman kardiyologlar ;doymuş yağ içerikli ve hayvansal yağlı yiyecekler yerine doymamış yağ içerikli yiyecekleri tercih etmemizi, yağsız süt ve peynir tüketmemizi, tuz miktarını ve eğer kullanıyorsak alkol oranını düşürmemiz gerektiğini tavsiye ediyorlar.
Yüksek oranda Omega-3 içeren balık, meyve ve sebzeler; protein ve nişasta içerikli meyve ve sebzeler kalp ve damar hastalıklarını engelliyor.Kalp krizini önleyebilmek için günlük en az 5 meyve ve sebze yemek gerekiyor.Mümkün olduğunca balık tüketimini haftada iki keze çıkartmak gerekiyor.En azından haftada bir kez yağlı balık türlerinden olan uskumru, alabalık ,somon balığı tüketmek gerekiyor.
Rusça'dan Çeviri
hocam sanırım cümle düşüklüğü olmuş.
YanıtlaSil"protein ve nişasta içeriğiyle" olarak değiştirilirse daha doğru olacak sanırım